Bezoek van blogger Angèlica van LeefBlog

Een week geleden was blogger Angèlica van leefblog.nl bij mij te gast voor een leuk interview. Dit interview wil ik graag met jullie delen. Bezoek ook eens haar website, want het is super leuk om ook verhalen van andere creatievelingen te lezen die ze onlangs geïnterviewd heeft.

Angèlica: “Tijdens dit interview verteld Iris enthousiast over haar bedrijf Happy April. Haar passie en creativiteit vormen een magisch duo.
In haar atelier is ze helemaal op haar plek en neemt ons mee in de wereld van haar tassen…
Iris van 30 jaar jong woont samen met haar vriend en haar twee prachtige katten in het fijne Etten-Leur.
Leef reist af naar haar atelier om een kijkje achter de schermen te kunnen nemen.

Met haar achtergrond als grafisch ontwerper spreekt haar creativiteit natuurlijk voor zich, al was het wel zo dat ze het werken met haar handen, het voelen van materialen en een stukje eigen onderneming hierin mistte.
Om hierin toch voldoening te kunnen vinden begint Iris daarom zo’n twee jaar geleden met Happy April.
Haar ‘huis, tuin en keuken’ naaimachine werd uit de kast getrokken, want eigenlijk had ze het ding nog nooit gebruikt.
Ook heeft ze hierom nagedacht om haar tassen in China te laten maken, maar dan is het persoonlijke eraf en dat was nu juist wat Happy April wel moest gaan uitstralen.

Ze pakte het daarom meteen goed aan, kocht een echte industriële naaimachine, speciaal voor leer, en bezocht een persoon in de buurt die haar kon helpen met leer en met de naaimachine over weg te kunnen.
“Eigenlijk is dit ook een goede tip voor alle ondernemers, zoek een ondernemer in hetzelfde chanre die geen concurrentie vormt en leg contact. Op deze manier kun je ervaringen met elkaar delen en elkaar wellicht verder helpen!”

Leef blog

Na een aantal bezoeken aan leerfabrikanten, wat lessen achter de naaimachine en veel fijne tips was ze er klaar voor.
Happy April was geboren! De gedachten achter het merkt waren meteen bedacht, simplistisch met grafische vormen, dat moest het uitstralen.

Net als de website, overzichtelijk, simpel en natuurlijk zelf ontworpen en uitgewerkt tot een ware webshop.
Naast de webshop,  liggen haar tassen ook in verschillende winkels. Zo is Happy April te vinden in Zundert en Breda.

Haar passie voor leer was er al vanaf het begin.
“Het is een prachtig natuur product, het leeft. Het is altijd uniek en het is zeer gemakkelijk om mee te werken. Deze combinatie maakt dat ik er erg graag mee werk, want wat mij stimuleert is dat ik een ontwerp redelijk makkelijk kan uitwerken tot wat ik voor ogen heb.
Ik ben niet iemand van mega veel details, het minimalistische in een tas vind ik het aller mooist.”

Het leuke is dat leer ook een heel ander uiterlijk kan geven aan hetzelfde model tas. Op deze manier is het voor Iris toch altijd weer een uitdaging een tas in een nieuw leren jasje te steken.
Fijn van Happy April is dat het uniek is: uit een één lap leer zijn natuurlijk niet oneindig veel tassen te halen.
Op deze manier maak je beperkte oplagen en is er altijd de vrijheid om te experimenteren met labels, brandmerken en verschillende stiknaden. Dit maakt het merk ook zo leuk! Het hoeft niet allemaal exact hetzelfde te zijn.

Leef blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Happy April is te vinden op de leuke markt van Bruisend Ginneken, te Breda aanstaande zondag 27 augustus.
Op deze manier kun je haar collectie komen bekijken, want ze verkoopt niet alleen prachtige tassen maar ook hele leuke sleutelhangers, kaarthouders, etui’s, toilettassen en telefoonhouders.
Dit is een aandacht punt voor de toekomst. Onlangs heeft Iris haar collectie een stukje uitgebreid, maar eigenlijk zou ze nog veel meer willen.
Zo heeft Iris ook een passie voor de natuur en reizen. De prachtige voorwerpen en edelstenen die ze tijdens een reis kan vinden, geven haar inspiratie om bijvoorbeeld ook sieraden te gaan maken. Zoals ze zelf al zegt, erg ambitieus! Zo mooi om te zien.

Haar inspiratie haalt ze niet alleen vanuit de natuur en het reizen, maar ook heel veel uit andere ontwerpers.
Het kan soms je blik verruimen door een totaal ander ontwerp te bekijken. Op deze manier kun je er bijvoorbeeld achter komen hoe je een handvat beter of mooier kunt bevestigen, hoe je bepaalde plooien mooier kunt laten samen komen. Het is ook een goede manier om te pijlen hoe uniek je eigenlijk bent in wat je doet. Moodboards maken helpt haar ook altijd goed, ze haalt de plaatjes uit allerlei verschillende bronnen zoals tijdschriften, pinterest en internet.

Leef blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het liefst maakt Iris de leren shopper tas, ze geeft aan dat hij altijd goed in de smaak valt, het is een fijn model om te maken en ze heeft er zelf ook een die ze iedere dag draagt.

Hij is functioneel en erg fijn in het gebruik.
Op het moment is ze aan het experimenteren met neon kleurig garen, en ik moet zeggen dat het erg leuk uitpakt!
De creativiteit en het ondernemerschap liggen Iris allebei erg goed.
“Ik vind het erg fijn om alles zelf in de hand te kunnen houden, zelf de beslissingen te kunnen maken en mijn eigen tijd in te kunnen delen. Het is ook erg leuk om bezig te zijn met social media, nieuwe modellen op de webshop te introduceren en dan te zien hoe positief mensen daarop reageren.

De administratie is niet mijn favoriet zoals heel veel mensen dat denk ik ervaren, maar daar krijg ik hulp bij gelukkig.
Alles bij elkaar geeft het erg veel voldoening!”

Leef blog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buiten het bijhouden van haar webshop en behouden van de contacten met de shop in shops is Iris op social media ook erg actief.
Zeker in deze tijden doet social media onwijs veel voor een bedrijf.
Zo is Happy April te vinden op Facebook en Instagram.

Veel dank aan Leefblog.