Blog handgemaakte tassen

Blog over handgemaakte tassen

Het zijn drukke maanden geweest de afgelopen tijd, maar het heeft wat moois opgeleverd. Ook voor jou, want de webshop is inmiddels geopend! Happy-April, pure bags. Voor unieke pure handgemaakte tassen.

In dit blog laat ik je zien wat er zoal gebeurd is in de maanden voor de opening. Een leuk kijkje achter de schermen, in mijn wereld als grafisch ontwerpster en tassenmaakster:

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

Processed with Moldiv

Voor een 100% handgemaakte lederen tas is natuurlijk het een en ander nodig. Om te beginnen…. het leer. Voor iedere nieuwe collectie en serie tassen, zoek ik de leersoorten (lees hele grote lappen leer) persoonlijk uit.
Ik vertrok op een vrijdag middag richting Waalwijk om leer te selecteren. Een middag was ik hier wel mee zoet (en dan had ik best nog een paar uurtjes kunnen blijven). Het is altijd weer leuk al de leersoorten te voelen, te ruiken, te bekijken en uiteindelijk een selectie te maken voor de volgende serie tassen. Uit een grote lap leer gaan ongeveer 10 van mijn tassen, wie weet heb jij straks een van die 10 unieke handgemaakte tassen?

P1050054

Na een mooie selectie leer moet er natuurlijk geschetst worden. De schetsen en werktekeningen van mijn tassen maak ik uiteraard ook zelf, in mijn atelier in Etten-Leur (een plaatsje bij Breda). De schets gaat daarna naar de werktafel waar er een eerste proefmodel van gemaakt wordt.

Processed with Moldiv

Daarna moet er natuurlijk ook getest worden, dus de aller-aller-aller eerste Happy bag is steeds van mij. Hij gaat regelmatig mee in mijn fietsmandje voor een boodschap. Ik gebruik hem overigens iedere dag, want mijn tassen zijn ontworpen voor dagelijks gebruik en ook dat beetje meer zoals een broodtrommel of een flesje drinken.
Inmiddels hebben er heel wat veranderingen plaats gevonden bij dit eerste model, zodat hij helemaal naar
mijn zin is geworden.

Op dit moment van schrijven voer ik drie modellen en een klein etui. De modellen blijven bestaan alleen de uitvoering, dus de kleur of soort leer, verandert om de zoveel tijd. Dit omdat er maar een ‘x’ aantal tassen uit een lap leer gaan. Gezien ik geen standaard leer massaal wil inkopen ontstaat er een beperkte en unieke uitvoering van mijn modellen.

Het kan dus voorkomen dat er van een bepaald model op dat moment maar 3 tassen online komen, gezien de huid niet groter was, maar de leersoort te mooi was om te laten liggen.
Mocht hij uitverkocht raken, dan komt er geen andere tas in die zelfde uitvoering beschikbaar. Maar geen nood, want er zal snel weer een vergelijkbare uitvoering/kleur online komen. Je kan trouwens daarvan op de hoogte blijven door mijn Facebook pagina te volgen.

Processed with Moldiv

En aan het einde van de dag even uitblazen op de bank. (dit vindt Mila helemaal niet erg…)

Bedankt voor het lezen en tot snel!